Netegem la nostra mar

Netegem la nostra mar

Des de l’escollera del far roig fins al far verd i des del port de Xàbia fins a la desembocadura del riu Gorgos, passant pel Passeig Marina Espanyola, va ser el recorregut que vam realitzar ahir 30 de novembre els alumnes de 5é i 6é  per a dur a terme una jornada de neteja de la costa.
Aquesta activitat va estar organitzada pel Club Nàutic de Xàbia en col·laboració amb la Fundació Ecomar i la Fundació de l’Oceanogràfic de València i en la qual els alumnes vam assistir a una sessió teòrica molt didàctica en què vam aprendre a diferenciar els diferents tipus de residus i a dipositar-los als contenidors groc, verd, blau i gris.
Després ens vam traslladar, junt als nostres mestres i el personal voluntari de l’organització, a diferents punts de l’entorn del port per recollir els residus allà presents sent arreppleats en total més de 150 quilos.
Els residus van ser separats per al reciclatge i cal assenyalar que el 70% del total eren procedents de terra ferma. Una vegafa classificats, 5 quilos eren de paper i cartó, 43 quilos de restes de plàstics i envasos; 32’5 quilos de matèria orgànica; 35 quilos de vidre i altres 30 quilos d’una barreja impossible de separar, segons van afirmar els organitzadors.
A més, durant els treballs de recollida, els escolars vam rebre les explicacions dels tècnics de la Fundació Oceanogràfic respecte a algunes espècies que van poder veure. De fet, la mar estava en calma i vam poder divisar meduses, polps i diverses espècies de peixos que viuen properes a la costa.
Va ser una activitat molt enriquidora i que estem desitjant repetir abans que acabe el curs, perquè entre tots podem tindre una mar de 10!

També et pot interessar

Activitats complementàries

Infantil fa l’indi!!

Ahir dilluns 15 de maig els xiquets i xiquetes d’educació infantil vam gaudir d’un dia d’indis. Vam estar tot el dia en el parc de Pinosol on ens esperava la

Activitats complementàries

Visita Falles de València

Aquest darrer dimecres 15 de març els alumnes de 5é i 6é vam anar a València a visitar les Falles. Tots ens vam equipar amb unes gorres blaves i vam

Activitats complementàries

Coneixem els alumnes del Trenc d’Alba

El passat divendres 27 d’octubre, els alumnes de primer, segon i tercer de primària  del CEIP Port de Xàbia, vam rebre als  companys del Trenc d’Alba. El curs passat vam